Bieżące

Oświadczenie Anny Dymnej

Szanowni Państwo, publikujemy oświadczenie Anny Dymnej odnoszące się do nieprawdziwych informacji, jakie ostatnio pojawiły się w mediach w związku z charytatywnym „Balem Niepodległości” w Krakowie. Treść tego oświadczenia została dzisiaj przesłana do Polskiej Agencji Prasowej oraz innych redakcji.

Wyrażenie przeze mnie zgody na wejście do Komitetu Honorowego „Balu Niepodległości”, jaki 9 listopada odbędzie się w Krakowie, było z mojej strony jedynie działaniem prospołecznym, mającym pomóc podopiecznym Fundacji im. Brata Alberta kierowanej przez ks. Tadeusza Isakowicza-Zaleskiego. Wbrew informacjom, które w ostatnim czasie pojawiły się w mediach, oświadczam stanowczo, że zgoda ta w żadnym razie nie może być odczytywana jako wspieranie przeze mnie jakiejkolwiek opcji politycznej. Moja działalność charytatywna była, jest i pozostanie apolityczna. Nieprawdziwa jest również informacja, że pojawię się na „Balu Niepodległości” – w tym czasie będę zajęta pracą w teatrze, o czym od początku informowałam organizatorów.

Osoby, którym służy Fundacja Anny Dymnej „Mimo Wszystko” – osoby niepełnosprawne intelektualnie – nie mają poglądów politycznych. Pracuję społecznie ponad wszelkimi sporami i podziałami politycznymi, właśnie po to, by te spory nie szkodziły podopiecznym mojej Fundacji oraz nie obciążały jej działań.

Anna Dymna

A+